Vse informacije o izvajanju Evropske kohezijske politike 2014-2020 v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani www.eu-skladi.si.

Skupini Škrati (1-3 leta) in Zmajčki (3-6 let) iz podružnice Volče, VVZ Ilke Devetak Bignami Tolmin, smo se odločili sodelovati pri vseslovenski akciji z naslovom Pokloni čas, polepšaj dan. Pripravili smo plakate, s pomočjo katerih smo naše stare starše in vse ostale starejše vaščane vasi Volče povabili na jesenski sprehod.

Na lep jesenski sredin dopoldan smo se zbrali pred vrtcem in nasmejano pozdravili vse starejše, ki so prišli ter jim zaželeli dobrodošlico. Otroci so za roke prijeli svoje babice, dedke, none, nonote, pranone, mame, sosede, tete, stare mame, bakice, sestrice, bratce in tudi vzgojiteljice ter se odpravili na sprehod v »Rut«. Nam je ta pot dobro poznana, saj se po njej večkrat odpravimo. Všeč nam je, ker ni prometna, med hojo pa lahko opazujemo naravo. In tudi tokrat ni bilo nič drugače. Najprej nas je pot vodila mimo zadnjih hiš do starega mlina in naprej skozi gozd. Srečali smo tri psičke, konja in ponija, drvarje, kozice, v daljavi pa smo slišali tudi mukanje krav. Med potjo smo seveda veselo klepetali. Nekateri hitreje, drugi, z manjšimi koraki, nekoliko počasneje smo prispeli do travnika, kjer nas je pod orehovim drevesom čakalo prav posebno presenečenje. Posedli smo se na blazine in z navdušenjem pozdravili umetnico in pripovedovalko Natašo Hvala, ki nam je z lastnimi ilustracijami pripovedovala zgodbe, ki izvirajo iz naših koncev in prehajajo iz roda v rod. predstavila nam jih je s tehniko kamišibaj, mi pa smo z zanimanjem poslušali.

V sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja nam je pripravila kar tri zgodbe, in sicer Hudič in šivilja, Dvor v Tolminu in Šuštar nosi hudiča. Tako otroci, kot odrasli smo napeto poslušali in zrli v čudovite ilustracije. Poslušanje zgodb v naravi ob družbi starih staršev se nam bo definitivno vtisnila v spomin in z veseljem bi to izkušnjo še kdaj ponovili. Ob koncu smo se vrnili do vrtca, se vsem obiskovalcem lepo zahvalili in se od njih poslovili. Vsi, ki so se sprehoda udeležili, so izrazili svoje zadovoljstvo in nam celo zaupali, da s pomočjo nas ugotovili, da kljub letom še vedno zmorejo na sprehod v »Rut«.

Pri sodelovanju v akciji »Pokloni čas, polepšaj dan« smo ugotovili, da smo imeli srečen in polepšan dan prav vsi, z veseljem pa bomo še v prihodnje povabili starejše oziroma se z njimi družili.

Otroci in vzgojiteljice iz vrtca Volče

Zapri