Vse informacije o izvajanju Evropske kohezijske politike 2014-2020 v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani www.eu-skladi.si.

Skladno z  Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Ur. l. RS, št. 174/21; v nadaljevanju: Odlok) morajo vsi obiskovalci našega vrtca (starši, skrbniki, rejniki, stari starši, drugi obiskovalci vrtca, starejši od 12 let, itd.), ki bodo prišli v vrtec na roditeljski sestanek, druga srečanja ali sestanke, na pogovorne ure ali bodo uvajali otroka v vrtec, za vstop v vrtec izpolnjevati pogoj PCT, torej prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, pri čemer morajo imeti obiskovalci poleg ustreznega dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT s seboj tudi osebni dokument, kot to določa prvi odstavek 2. člena Odloka.

Osebam, ki zgolj pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT, obvezno pa je dosledno upoštevanje ostalih zaščitnih ukrepov, kot so nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje itd.

Skladno z Odlokom je za vse, starejše od 6 let, ki vstopajo v VVZ Ilke Devetak Bignami Tolmin, obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 (v nadaljevanju: zaščitna maska). Ta je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Niso več dovoljene zaščitne maske iz blaga. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.

V upanju, da ostanemo zdravi, se vam zahvaljujem za razumevanje in sodelovanje.

    

Martina Kenda, ravnateljica